Schilderpanelen voor de kunstschilder

Gold-Line

Deze “drager” is stabiel en voorzien van een bestendig oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. Een zorgvuldig opgebouwde witte gladde toplaag geeft een fijn gevoel in de penseelsetting. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. De achterkant is blank gelakt zonder facet. Het plaatmateriaal is van eerste keus 9 mm mdf. Dit is gecertificeerd onder FSC keurmerk en ook te verkrijgen in maatwerk (t/m 70cm x 120cm).

Silver-Line

Deze “drager” is stabiel en voorzien van een bestendig oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. Een zorgvuldig opgebouwde grijze stroeve toplaag geeft iets meer weerstand in de penseelsetting. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. De achterkant is blank gelakt zonder facet. Het plaatmateriaal is eerste keus 9 mm mdf gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Study-Line

Deze “drager” is stabiel, met een bestendig oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. Het paneel ‘studie-line’ heeft een prettige licht-grijze stroeve toplaag, dat geeft iets weerstand in de penseelsetting. Dit paneel is een aanrader voor scholen & clubs en beginners (om kennis te maken met paneel- schilderen). Ook de ‘studie-line’ is van eerste keus plaatmateriaal mdf maar in 6 mm dikte. Het is gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Diamond-Line

Deze stabiele “drager” heeft een super witte gladde toplaag (meer body) en een bestendig oppervlak waarmee de fijnschilder dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. De zorgvuldig opgebouwde toplaag geeft een perfect gevoel in de penseelsetting. De achterkant is donker bruin met facet. Dit geeft chacet aan de drager en komt bij de levering in de standaard maten. Maatwerkmaten zijn – met en zonder facet – leverbaar t/m 70 x 120 cm. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. Gebruik wordt gemaakt van eerste keus plaatmateriaal mdf 9 mm gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Marouflé-Line (Easy)

Deze “drager” is stabiel, met een bestendig oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. De achterkant is blank gelakt zonder facet. De marouflé easy-line bestaat uit gecleand 9 mm mdf en is met schilderslinnen L-66 beplakt. Daarna is extra doorbehandeld met het bekende procédé van MusPaneel-Art, maar de toon van het linnen is redelijk behoudend gebleven. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. Het paneel is van eerste keus plaatmateriaal mdf 9 mm en gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Marouflé-Line (Prestige)

Deze “drager” is stabiel, met een bestendig oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. De achterkant is donker groen met facet (monumentengroen) en geeft chacet aan de drager. De marouflé prestige-line bestaat uit gecleand 9mm mdf en is met het schilderslinnen L-66 beplakt. Daarna is extra-extra door behandeld met het bekende procédé van MusPaneel-Art, maar de toon van het linnen is redelijk behoudend  gebleven. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. Het paneel is van eerste keus plaatmateriaal mdf 9 mm en gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Oak-Line

Deze “drager” is stabiel, met een bestendig wit glad oppervlak waarmee de kunstenaar dit nauw samen kan gebruiken met de tonaliteit van zijn/haar onderwerp. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. De achterkant is blank gelakt, naar keuze zonder of met facet. De eiken drager is ± 12 mm dik (afhankelijk van de leverancier). Iedere kunstenaar wil in ieder geval één keer op eiken hebben geschilderd. Let op! Het is en blijft een natuur product!

Paneel & Lijst: Round-Line

Round-Line Schilderpanelen zijn de ideale ronde dragers voor de kunstschilder die een iets stroevere ondergrond wenst. Verkrijgbaar met of zonder bijpassende MDF lijst. Een zorgvuldig opgebouwde grijze stroeve toplaag geeft het paneel iets meer weerstand in de penseelsetting. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. De achterkant is blank gelakt zonder facet. Het plaatmateriaal is eerste keus 9 mm mdf gecertificeerd onder FSC keurmerk.

Paneel & Lijst Oval-Line

Oval-Line Schilderpanelen zijn de ideale ovale dragers voor de kunstschilder die een iets stroevere ondergrond wenst. Verkrijgbaar met of zonder bijpassende MDF lijst. Een zorgvuldig opgebouwde grijze stroeve toplaag geeft het paneel iets meer weerstand in de penseelsetting. Alle soorten verven kunnen worden aangebracht. De achterkant is blank gelakt zonder facet. Het plaatmateriaal is eerste keus 9 mm mdf gecertificeerd onder FSC keurmerk.